Download Dan Convert Video Online Dari Youtube

Pembelajaran abad ke-21 memerlukan guru mempelbagaikan strategi pembelajaran untuk menarik minat pelajar dan memperkembangkan bakat yang ada. Penggunaan video dalam pembelajaran adalah digalakkan kerana dapat menarik minat pelajar dan memberi info yang lebih jelas kepada pelajar.

Penggunaan video dari youtube adalah yang terbaik. Namun menjadi halangan apabila di sesetengah tempat, signal internet tidak diperolehi dan ada kala signal internet sangat pelahan sehingga mengambil masa yang lama untuk sesuatu video loading. Ini akan membuang masa. Dengan menggunakan website ini, cikgu-cikgu boleh menyediakan video dengan lebih awal. Website ini juga mesra penggunaan telefon.

Sebenarnya, ada laman web yang disediakan untuk memuat naik video dari youtube dan menukar format video kepada format yang kita mahukan. Laman web tersebut ialah Online Video Converter. Cara dowload video dari youtube ialah..

STEP 1: Buka https://www.onlinevideoconverter.com/STEP 2: Copy Url video dari YoutubeSTEP 3: Paste URL ke Online Video ConverterSTEP 4: Pilih format video utk di download sama ada audio atau videoSTEP 5: Klik START dan DOWNLOADSTEP 6: Selesai

Mudah kan? SHARE untuk pengetahuan bersama

Tutorial oleh Huzaini Ismail
Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url