Cara Buat Duit Dengan Shopee


Cara Buat Duit Dengan Shopee. Pada masa ini banyak platform eCommerce yang menyediakan pelbagai barangan atas talian dengan kadar yang murah dan berpatutan. Platform eCommerce semakin menjadi pilihan pengguna pada masa ini. Jika di imbas 10 tahun yang lalu, hanya wujud beberapa platform eCommerce sahaja di Malaysia. Namun pada hari ni, tidak terkira jumlah platform eCommerce yang menyediakan pembelian secara online. Shopee adalah salah satu platform eCommerce yang semakin meningkat maju.



Shopee Menjadi Pilihan Pengguna


Shopee telah menjadi platform pilihan pengguna pada masa ini kerana menyediakan pelbagai barangan dengan harga yang menarik. Pembelian menggunakan platform Shopee semakin meningkat tambahan lagi Shopee juga telah menyediakan aplikasi telefon pintar yang memudahkan pengguna untuk membeli barangan.

Keselamatan semasa membeli di Shopee juga menjadi pilihan pengguna. Dengan menggunakan platform Shopee ini, keselamatan pengguna adalah terjamin terutamanya semasa membuat pembayaran. Di samping itu juga, proses pengeposan barang yang dibeli melalui Shopee adalah sangat singkat jika bukan di musim perayaan.

Cara Buat Duit Dengan Shopee


Bagi pengguna yang mempunyai akaun dengan Shopee, mereka diberi peluang untuk menjadi seller dengan setkan kedai online mereka dan menjual barangan mereka. Pengguna yang mempunya produk untuk dijual, boleh menggunakan platform Shopee ini sebagai permulaan untuk membuka kedai secara online.Selain itu, pengguna juga boleh menjadi dropship dengan menjual barangan orang lain di platform Shopee.


Panduan Cara Buat Duit Dengan Shopee


Untuk memastikan anda berjaya untuk membuka kedai di Shopee, adalah baik jika anda mempunyai panduan, tips dan cara yang betul untuk membuka kedai di Shopee. Panduan ini dapat memberi infomasi kepada anda yang kali pertama untuk menjadi seller di Shopee.

Dalam Panduan Cara Buat Duit Dengan Shopee, anda akan diajar satu persatu untuk memulakan perniagaan anda di Shopee. Tunggu apa lagi? Jom mulakan langkah pertama dengan mendapatkan Panduan Shopee sebagai permulaan untuk memulakan langkah anda menjadi seller di Shopee.




Bisnes Bundle Modal Rendah Hasil Lumayan


Bisnes Bundle Modal Rendah Hasil Lumayan. Dunia Bundle sudah bertapak di Malaysia sekian lama. Pelbagai barangan bundle seperti baju, seluar, kasut, alat permainan dan sebagainya telah memonopoli dunia perniagaan rakyat Malaysia sekian lama. Permintaan yang tinggi terhadap barangan terpakai atau dipanggil bundle memberi peluang kepada rakyat tempatan menceburi dunia bundle ini.

Tambahan lagi dengan adanya platform media sosial seperti facebook, twitter dan instagram, ramai yang menggunakan peluang ini untuk membuka kedai bundle tanpa menyewa premis perniagaan. Ini bermakna, kita tak perlu lagi pening kepala fikirkan tentang kos sewa premis, bil eletrik, dan sebagainya.

Modal rendah, hasil lumayan


Sebagai permulaan untuk membuka kedai bundle dengan hanya modal rendah, perniagaan atas talian (online) telah menjadi pilihan kepada yang baru ingin menceburi perniagaan bundle ini. Oleh itu, kita boleh fokus 100% untuk berbisnes secara online.

Apa yang menarik dengan membuka kedai bundle ini, kita boleh berniaga secara separuh masa (part-time) atau secara sepenuh masa (full-time). Jika kita ada pekerjaan tetap, kita boleh jadikan kedai buncle ini sebagai satu hobi untuk mengisi masa lapang.Sambil buat kerja tetap, sambil buat bisnes bundle. Kalau korang rajin, korang akan dapat hasil. Kena masa, banyak untung yang korang boleh buat.

Pelbagai jenis kedai bundle yang ada. Ada juga kedai bundle premium yang menjual barangan eklusif sehingga item yang dijual mencecah puluhan ribu dan memberi pulagan yang lumayan. Pelbagai stok bundle (bale/guni) yang diperolehi dari US, Jepun, Korea dan sebagainya. Barangan ini semestinya berkualiti dan original.

Kedai bundle ini, bukan sahaja diminati oleh golongan yang biasa2 sahaja, tetapi diminati oleh pelbagai golongan kerana kualiti yang ditawarkan setanding dengan yang baru. Semakin vintage pakaian bundle, harganya semakin mahal.

Saya percaya, rezeki korang murah bila korang berusaha sebaik mungkin dengan memulakan kedai bundle sama ada secara online atau pun tidak. Yang penting, korang bertindak laju-laju. Perkongsian pengalaman dari pakar-pakar bundle boleh dijadikan inspirasi kepada mana-mana yang berminat untuk membuka kedai bundle dengan harga rendah. Boleh dapatkan ebook di sini LubukBundle



Tips Mula Bisnes Bundle


Saya kongsikan  tips bagi sesiapa yang baru berjinak-jinak untuk membuka kedai bundle secara online

#1 – Buka akaun facebook dan cipta branding kedai bundle online kita. Contoh " Wan Bundle", Gila Bundle dan sebagainya
.
#2 – Daftar perniagaan anda di SSM (Suruhanjaya Syarikat Malaysia). Dengan adanya pendaftaran dengan SSM akan meningkatkan tahap kepercayaan pembeli terhadap kedai online kita
.
#3 – Order barang mengikut budget anda...keluarkan modal yang sedikit untuk membeli bale/guni bundle. Berhati-hati dalam memilih supplier.
.
#4 – Mula berniaga dengan membuat promosi di facebook. Join group-group bisnes untuk membuat promosi barangan yang ingin kita jual.
.
#5 – Stabilkan perniagaan anda. Jika sales tak bagus, perhebatkan lagi promosi pada 3 bulan seterusnya dan perbaiki kelemahan yang ada.
.
Anda nak dapatkan panduan lengkap cara buat duit dengan pakaian bundle? Klik link ini sekarang LubukBundle





Promosi Raya DeXandra #UNEED4RAYA


Promosi Raya DeXandra #UNEED4RAYA. Belum terlambat untuk saya mengucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan dan selamat menjalani ibadat puasa kepada semua kaum muslimin dan muslimat.

Sempena bulan Ramadan ini, sekali lagi DeXandra membuat promosi #uneed4raya 3 botol perfume dengan harga RM169. Harga biasa bagi perfume adalah RM70 sebotol.Promosi ini bermula pada 30 April hingga 16 June 2019. Pelbagai pilihan perfume untuk anda dapatkan dengan harga promosi. Meriahkan hari raya pada tahun ini dengan bauan yang menyegarkan.

Sempena bulan ramadan ini juga, mungkin ada yang tercari-cari perfume yang sesuai yang ingin dipakai untuk ke masjid bagi menunaikan solat fardhu dan solat terawih..Pilihan bauan yang sesuai dengan diri kita dapat membangkitkan aura positif dan boleh memberi ketenangan semasa kita melakukan ibadat. 

Boleh lihat senarai-senarai perfume dari Dexandra untuk lelaki dan perempuan.



Untuk pengetahuan semua juga, DeXandra juga telah memperkenalkan 2 bauan baru untuk kereta yang pastinya bauan memikat hati. Harga perfume kereta ialah RM10 satu.



Jika ada yang berminat dengan wangian DeXandra sama ada perfume atau wangian kereta bolehlah dapatkan sekarang. WHATSAPP 0169903669


Resepi Ikan Isi Masak Asam Cuka


Resepi ikan isi masak asam cuka

Bahan2
Ikan isi siap digoreng.jgn sampai garing
Bawang besar 2biji*
Bawang putih 4ulas*
Cili besar*
Cili api*
Biji sawi*
Halia*
Air asam
Cuka 2sudu mkn
Air
Garam perasa n gula bg lebih
Timun

Cara memasak
- Panaskan lebihan minyak kemudian masukkan bertanda *.tumis sehingga wangi
- kemudian masukkan ke semua bahan kecuali ikan.tggu sehingga mendidih.
- dah mendidih masukkan ikan.pastikan rasa semua ada masam n manis.
- siap utk dihidang n mkn dgn nasi panas2..

Kredit Resepi : arieza rieza

Resepi Ikan Kembung Bakar


Resepi Ikan Kembung Bakar

Bahan A
2 ekor ikan kembung (dibersihkan dan dikelar)
sedikit minyak masak

Bahan B
5 tangkai cili kering
1 batang serai
2 biji bawang merah
1 sudu teh serbuk kunyit
1 sudu teh garam

Cara membuat
1: basuh ikan dan tuskan
2: gaulkan bahan yang dikisar pada ikan dan perapkan selama 20minit.
3: sapukan sedikit minyak pada permukaan ikan.
4: letakkan ikan pada pemanggang.
5: bakar sehingga ikan itu masak sambil titiskan minyak pada ikan.
6: angkat dan hidangkan dengan air asam (sebagai hidangan)

Sumber: Ilham Resepi

Resepi Bulan Puasa Nasi Sotong


Resepi Bulan Puasa Nasi Sotong. Sempena bulan puasa, Mr.Papito ingin berkongsi resepi nasi sotong yang dikongsikan oleh Humaira Hanny Rahmad.


Bahan-bahan tumis :

bawang merah (dihiris)
bawang putih (dihiris)
serai (ketuk)
halia (ketuk)
3 beradik
minyak masak

sotong
beras
garam
air

Cara masak :

Tumis bahan-bahan sehingga naik bau, masukkan sotong.. sotong dah agak separuh masak, baru masukkan beras air dan garam.. siap masak nasi macam biasa dalam rice cooker.



Siap, boleh hidang!

Kredit: Humaira Hanny Rahmad

Resepi Ayam Bakar Kenny Rogers


Resepi Ayam Bakar Kenny Rogers oleh Cik Pooja. Hari ni Kicktory nak kongsi resepi ayam bakar kenny rogers yang sedap yang dikongsikan oleh Cik Pooja. Kalau korang peminat kenny rogers, mungkin resepi sesuai untuk korang mencuba di rumah tambah-tambah sekarang bulan puasa ni. Jom cuba.

Bahan-Bahan Resepi Ayam Bakar


๐Ÿ’œ1ekor ayam(cuci bersih)
๐Ÿ’œ2labu bwg beso
๐Ÿ’œ7ulas bwg putih
๐Ÿ’œ2inci halia
๐Ÿ’œ2sb pati Oren sunquick(yg dalam botoi tu)
๐Ÿ’œ1senduk sos blackpaper aka sos lada hitam
๐Ÿ’œ3sb majerin(cairkan atas api)
๐Ÿ’œ1biji ubi kentang(rebus empuk)
๐Ÿ’œ1ketui kiub pati ayam
๐Ÿ’œ1sk garam
๐Ÿ’œ2sb gula pasir

Kentang, brokoli, tomato cerry tu optional la. Tak nak letak pon tak apa, ayam tetap sedap dan sexy.


Cara Penyediaan


Semua bahan-bahan ni blend dengan sedikit air (suku cawan air je)

Dah kisar semua....perapkan dengan ayam.

Cikpooja perap 2jam sebelom bako..lagi lama perap lagi sedap.

Pas tu bakar suhu 200° 45 minit sampai masak...
Api atas bawah.

Ikut pada oven masing2 la yea.

Cikpooja suka yg crunchy diluar lembut juicy didalam...sbb tu letak suhu tinggi.

Sekian..
Selamat mencuba

Kredit: Cik Pooja

Sign Up Untuk Sampel Percuma Enfagrow


Sign Up Untuk Sampel Percuma Enfagrow. Enfagrow menawarkan sampel percuma kepada semua pelanggan yang ingin mencuba kebaikan susu Enfagrow kepada anak-anak. Anda boleh sign up dengan melengkapkan butiran maklumat peribadi untuk mendapatkan sampel percuma.

Enfagrow A + mesti dicuba kerana ia adalah satu-satunya jenama dengan Kompleks MFGM dan 40% lebih tinggi DHA. Enfagrow A +  terdapat dalam 3 pilihan citarasa yang lazat iaitu perisa Asli, Vanilla dan Madu sesuai dengan selera anak anda. Sampel PERCUMA hanya terdapat dalam rasa asli sahaja. Berbanding dengan rumusan sebelumnya. Enfagrow A + menyediakan DHA 105mg dalam 3 hidangan setiap hari.

Enfamama A + mengandungi campuran nutrien yang unik seperti DHA, Choline, Folic Acid, Kalsium, Zink, dan Iron yang membantu menyokong peningkatan keperluan pemakanan semasa kehamilan. Ia juga boleh didapati di Vanilla dan Coklat rasa untuk memenuhi keinginan kehamilan anda.

Request Sampel Percuma DI SINI