Semak Prestasi SEO Website Dan Blog


Semak Prestasi SEO Website Dan Blog. Bagi seorang blogger, seo sangat penting bagi meningkatkan bilangan pengunjung yang datang ke blog bagi mendapatkan maklumat. Blog atau website yang mempunyai skor seo yang tinggi membolehkan laman web kita berada di halaman pertama carian enjin.

Sudah kita sedia maklum bahawa enjin carian adalah tools yang selalu digunakan untuk mencari sesuatu maklumat seperti Google, Yahoo dan Bing. Pada masa kini, Google adalah enjin carian yang sering digunakan oleh semua pengguna kerana lebih mesra pengguna.

Jika website kita mempunya seo yang baik mungkin website kita akan terpapar pada halaman pertama enjin carian. Paparan website pada halaman pertama enjin carian boleh meningkatkan bilangan pengunjung ke website kita.

Apa itu Search Engine Optimization (SEO)?



Search Engine Optimization atau lebih dikenali dengan singkatan SEO adalah amalan meningkatkan kuantiti dan kualiti trafik ke laman web anda melalui keputusan search engine secara organik (Definasi dari Moz).



Semak SEO Blog Menerusi Neilpatel


Neilpatel selalu digunakan oleh blogger untuk menyemak skor SEO blog mereka kerana lebih baik. Sudah lama saya tidak menyemak skor seo blog ini menggunakan Neilpatel. Jika korang nak tahu, menyemak prestasi SEO menggunakan Neilpatel sekarang lebih baik kerana maklumat yang diberikan berkaitan dengan blog kita lebih jelas dan memudahkan kita mengemaskini sebarang masalah yang ada pada blog kita bagi meningkatkan skor SEO.

Apabila saya menyemak skor SEO menggunakan Neilpatel sekarang, maklumat yang diberikan lebih jelas dan saya dapat membaiki segala error yang ada di blog saya dengan lebih mudah supaya SEO dapat dipertingkatkan.

Semak sini Neilpatel


50 Cadangan Aktiviti Menarik Sempena Bulan Kemerdekaan



Cadangan Aktiviti Menarik Sempena Bulan Kemerdekaan. Sedar tak sedar kita dah berada di bulan Ogos iaitu bulan kemerdekaan dan hari kebangsaan. Pada bulan ini, banyak organisasi termasuk sekolah akan melaksanakan sambutan hari kemerdekaan.

Sebelum kita lihat apa aktiviti yang menarik sempena bulan kemerdekaan ini, jom lah sama-sama kita tahu serba sedikit apa tema hari kebangsaan pada kali ini.

Sempena Kemerdekaan yang ke-62 ini, antara tema yang dipilih bagi menyambut  Hari Kebangsaan atau Merdeka ke 62 serta Hari Malaysia 2019 ialah Sayangi Malaysiaku: Malaysia Bersih. Semoga kemerdekaan di negara kita berterusan dan dapat dikekalkan untuk anak cucu kita nanti.


Tema Hari Kebangsaan 2019


Logo Hari Kebangsaan 2019



Logo dan Rasional Logo





Pelancaran Sambutan Bulan Kebangsaan 2019




Promosi Domain Murah Dari Domain Plus


Promosi Domain Murah Dari Domain Plus. Sekarang dah bulan ogos iaitu bulan kemerdekaan. Sempena bulan kemerdekaan ini, saya melihat banyak syarikat perkhidmatan menjual hosting dan domain membuat promosi dengan harga yang sangat murah. Domain .my terutamanya dapat diperolehi dengan harga yang sangat sangat murah iaitu sekitar RM20 sahaja. Berbaloi untuk membeli waktu ini kan.

Tapi, bagi saya, saya suka mencari syarikat yang menyediakan perkhidmatan menjual domain yang mempunyai sistem sokongan selepas membeli dengan kata lain menjaga mutu perkhidmatan mereka selepas kita membeli hosting ataupun domain.

Di samping itu juga, semasa membeli domain walaupun dengan harga yang sangat murah, saya pastikan harga untuk renew setiap tahun adalah murah dan berbaloi. Ada syarikat tahun pertama menjual domain dengan harga sekitar RM30 tetapi renew setiap tahun hampir RM80. Rasanya tak berbaloi kan.


                     

Domain Plus Menjadi Pilihan Saya


Domain Plus adalah salah satu syarikat yang menjadi pilihan saya untuk membeli domain dengan harga yang murah dan berpatutan. Harga untuk renew setiap tahun tidaklah terlalu mahal bagi saya. Sebagai contoh salah satu domain saya yang saya beli di Domain Plus pada tahun pertama harga saya beli adalah sekitar RM40 sekali dengan ID Protection. Manakala untuk renew adalah sekitar RM55 sahaja. Sangat-sangat berbaloi untuk membeli domain di DomainPlus.



Promosi Domain Serendah RM2.99


Promosi domain yang ditawarkan di Domain Plus adalah serendah RM2.99 untuk domain .online. Bagi sesiapa yang ingin mencari domain dengan budget tak sampai RM10 bolehlah dapatkan domain ini di Domain Plus. Saya tak pasti bila promosi ini akan berakhir.

Antara promosi harga domain yang lain ialah


  1. .com ( RM36)
  2. .my (RM20)
  3. .com.my (RM20)
  4. .asia (RM14.99)


Itulah serba sedikit perkongsian saya tentang promosi domain dari Domain Plus. Jika ada yang berminat nak mendapatkan domain murah ni, bolehlah meninjau laman web Domain Plus.


                     


Cara Buat Duit Dengan Shopee


Cara Buat Duit Dengan Shopee. Pada masa ini banyak platform eCommerce yang menyediakan pelbagai barangan atas talian dengan kadar yang murah dan berpatutan. Platform eCommerce semakin menjadi pilihan pengguna pada masa ini. Jika di imbas 10 tahun yang lalu, hanya wujud beberapa platform eCommerce sahaja di Malaysia. Namun pada hari ni, tidak terkira jumlah platform eCommerce yang menyediakan pembelian secara online. Shopee adalah salah satu platform eCommerce yang semakin meningkat maju.



Shopee Menjadi Pilihan Pengguna


Shopee telah menjadi platform pilihan pengguna pada masa ini kerana menyediakan pelbagai barangan dengan harga yang menarik. Pembelian menggunakan platform Shopee semakin meningkat tambahan lagi Shopee juga telah menyediakan aplikasi telefon pintar yang memudahkan pengguna untuk membeli barangan.

Keselamatan semasa membeli di Shopee juga menjadi pilihan pengguna. Dengan menggunakan platform Shopee ini, keselamatan pengguna adalah terjamin terutamanya semasa membuat pembayaran. Di samping itu juga, proses pengeposan barang yang dibeli melalui Shopee adalah sangat singkat jika bukan di musim perayaan.

Cara Buat Duit Dengan Shopee


Bagi pengguna yang mempunyai akaun dengan Shopee, mereka diberi peluang untuk menjadi seller dengan setkan kedai online mereka dan menjual barangan mereka. Pengguna yang mempunya produk untuk dijual, boleh menggunakan platform Shopee ini sebagai permulaan untuk membuka kedai secara online.Selain itu, pengguna juga boleh menjadi dropship dengan menjual barangan orang lain di platform Shopee.


Panduan Cara Buat Duit Dengan Shopee


Untuk memastikan anda berjaya untuk membuka kedai di Shopee, adalah baik jika anda mempunyai panduan, tips dan cara yang betul untuk membuka kedai di Shopee. Panduan ini dapat memberi infomasi kepada anda yang kali pertama untuk menjadi seller di Shopee.

Dalam Panduan Cara Buat Duit Dengan Shopee, anda akan diajar satu persatu untuk memulakan perniagaan anda di Shopee. Tunggu apa lagi? Jom mulakan langkah pertama dengan mendapatkan Panduan Shopee sebagai permulaan untuk memulakan langkah anda menjadi seller di Shopee.




Bisnes Bundle Modal Rendah Hasil Lumayan


Bisnes Bundle Modal Rendah Hasil Lumayan. Dunia Bundle sudah bertapak di Malaysia sekian lama. Pelbagai barangan bundle seperti baju, seluar, kasut, alat permainan dan sebagainya telah memonopoli dunia perniagaan rakyat Malaysia sekian lama. Permintaan yang tinggi terhadap barangan terpakai atau dipanggil bundle memberi peluang kepada rakyat tempatan menceburi dunia bundle ini.

Tambahan lagi dengan adanya platform media sosial seperti facebook, twitter dan instagram, ramai yang menggunakan peluang ini untuk membuka kedai bundle tanpa menyewa premis perniagaan. Ini bermakna, kita tak perlu lagi pening kepala fikirkan tentang kos sewa premis, bil eletrik, dan sebagainya.

Modal rendah, hasil lumayan


Sebagai permulaan untuk membuka kedai bundle dengan hanya modal rendah, perniagaan atas talian (online) telah menjadi pilihan kepada yang baru ingin menceburi perniagaan bundle ini. Oleh itu, kita boleh fokus 100% untuk berbisnes secara online.

Apa yang menarik dengan membuka kedai bundle ini, kita boleh berniaga secara separuh masa (part-time) atau secara sepenuh masa (full-time). Jika kita ada pekerjaan tetap, kita boleh jadikan kedai buncle ini sebagai satu hobi untuk mengisi masa lapang.Sambil buat kerja tetap, sambil buat bisnes bundle. Kalau korang rajin, korang akan dapat hasil. Kena masa, banyak untung yang korang boleh buat.

Pelbagai jenis kedai bundle yang ada. Ada juga kedai bundle premium yang menjual barangan eklusif sehingga item yang dijual mencecah puluhan ribu dan memberi pulagan yang lumayan. Pelbagai stok bundle (bale/guni) yang diperolehi dari US, Jepun, Korea dan sebagainya. Barangan ini semestinya berkualiti dan original.

Kedai bundle ini, bukan sahaja diminati oleh golongan yang biasa2 sahaja, tetapi diminati oleh pelbagai golongan kerana kualiti yang ditawarkan setanding dengan yang baru. Semakin vintage pakaian bundle, harganya semakin mahal.

Saya percaya, rezeki korang murah bila korang berusaha sebaik mungkin dengan memulakan kedai bundle sama ada secara online atau pun tidak. Yang penting, korang bertindak laju-laju. Perkongsian pengalaman dari pakar-pakar bundle boleh dijadikan inspirasi kepada mana-mana yang berminat untuk membuka kedai bundle dengan harga rendah. Boleh dapatkan ebook di sini LubukBundle



Tips Mula Bisnes Bundle


Saya kongsikan  tips bagi sesiapa yang baru berjinak-jinak untuk membuka kedai bundle secara online

#1 – Buka akaun facebook dan cipta branding kedai bundle online kita. Contoh " Wan Bundle", Gila Bundle dan sebagainya
.
#2 – Daftar perniagaan anda di SSM (Suruhanjaya Syarikat Malaysia). Dengan adanya pendaftaran dengan SSM akan meningkatkan tahap kepercayaan pembeli terhadap kedai online kita
.
#3 – Order barang mengikut budget anda...keluarkan modal yang sedikit untuk membeli bale/guni bundle. Berhati-hati dalam memilih supplier.
.
#4 – Mula berniaga dengan membuat promosi di facebook. Join group-group bisnes untuk membuat promosi barangan yang ingin kita jual.
.
#5 – Stabilkan perniagaan anda. Jika sales tak bagus, perhebatkan lagi promosi pada 3 bulan seterusnya dan perbaiki kelemahan yang ada.
.
Anda nak dapatkan panduan lengkap cara buat duit dengan pakaian bundle? Klik link ini sekarang LubukBundle





Promosi Raya DeXandra #UNEED4RAYA


Promosi Raya DeXandra #UNEED4RAYA. Belum terlambat untuk saya mengucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan dan selamat menjalani ibadat puasa kepada semua kaum muslimin dan muslimat.

Sempena bulan Ramadan ini, sekali lagi DeXandra membuat promosi #uneed4raya 3 botol perfume dengan harga RM169. Harga biasa bagi perfume adalah RM70 sebotol.Promosi ini bermula pada 30 April hingga 16 June 2019. Pelbagai pilihan perfume untuk anda dapatkan dengan harga promosi. Meriahkan hari raya pada tahun ini dengan bauan yang menyegarkan.

Sempena bulan ramadan ini juga, mungkin ada yang tercari-cari perfume yang sesuai yang ingin dipakai untuk ke masjid bagi menunaikan solat fardhu dan solat terawih..Pilihan bauan yang sesuai dengan diri kita dapat membangkitkan aura positif dan boleh memberi ketenangan semasa kita melakukan ibadat. 

Boleh lihat senarai-senarai perfume dari Dexandra untuk lelaki dan perempuan.



Untuk pengetahuan semua juga, DeXandra juga telah memperkenalkan 2 bauan baru untuk kereta yang pastinya bauan memikat hati. Harga perfume kereta ialah RM10 satu.



Jika ada yang berminat dengan wangian DeXandra sama ada perfume atau wangian kereta bolehlah dapatkan sekarang. WHATSAPP 0169903669


Resepi Ikan Isi Masak Asam Cuka


Resepi ikan isi masak asam cuka

Bahan2
Ikan isi siap digoreng.jgn sampai garing
Bawang besar 2biji*
Bawang putih 4ulas*
Cili besar*
Cili api*
Biji sawi*
Halia*
Air asam
Cuka 2sudu mkn
Air
Garam perasa n gula bg lebih
Timun

Cara memasak
- Panaskan lebihan minyak kemudian masukkan bertanda *.tumis sehingga wangi
- kemudian masukkan ke semua bahan kecuali ikan.tggu sehingga mendidih.
- dah mendidih masukkan ikan.pastikan rasa semua ada masam n manis.
- siap utk dihidang n mkn dgn nasi panas2..

Kredit Resepi : arieza rieza

Resepi Ikan Kembung Bakar


Resepi Ikan Kembung Bakar

Bahan A
2 ekor ikan kembung (dibersihkan dan dikelar)
sedikit minyak masak

Bahan B
5 tangkai cili kering
1 batang serai
2 biji bawang merah
1 sudu teh serbuk kunyit
1 sudu teh garam

Cara membuat
1: basuh ikan dan tuskan
2: gaulkan bahan yang dikisar pada ikan dan perapkan selama 20minit.
3: sapukan sedikit minyak pada permukaan ikan.
4: letakkan ikan pada pemanggang.
5: bakar sehingga ikan itu masak sambil titiskan minyak pada ikan.
6: angkat dan hidangkan dengan air asam (sebagai hidangan)

Sumber: Ilham Resepi