Selamatkan Kedai Anda Pada Zaman COVID-19

panduan ecommerce


 Malah anda mampu menjana keuntungan jualan produk lebih lumayan & konsisten - walaupun selepas COVID-19 ini reda!


Bisnes anda benar-benar memerlukan talian hayat untuk terus beroperasi demi menyara kehidupan anda sekeluarga & kebajikan pekerja anda?


Ya.. Pada zaman yang penuh kesukaran ini, ramai yang menghadapi masalah yang sama seperti anda..


Bagi bisnes yang menjual produk di kedai-kedai, jualan yang masuk setiap hari adalah nadi kepada bisnes anda.. Setiap jualan sangat diperlukan untuk membayar gaji pekerja, restock barangan jualan, membayar bil-bil utiliti dan sewa kedai MALAH menyara keluarga anda..


Sejak COVID-19 ini, ramai yang tidak boleh berniaga akibat PKP - malah jika boleh berniaga pun tetap tidak mampu menjana keuntungan seperti biasa.. Ini kerana jumlah pengunjung semakin berkurangan akibat SOP & kerisauan dijangkiti penyakit yang boleh membunuh ini..


Jika tidak ramai orang yang beli barangan yang dijual di kedai anda, ini bermakna anda tiada keuntungan dan tidak mampu lagi untuk membayar gaji-gaji pekerja, sewa kedai dan sebagainya.. Yang paling teruk, barang jualan anda semakin rosak & expired jika tidak dijual!


Kedai boleh ditutup, pekerja boleh diberhentikan sementara tapi macam mana nak selamatkan barang jualan anda daripada terus rosak dan bakal merugikan bisnes anda?


Penyelesaiannya cuma satu iaitu.. ANDA PERLU MENJUALNYA SECARA ONLINE!


Ini kerana jumlah pengguna online semakin meningkat terutamanya pada waktu PKP ini.. Ramai yang berkurung di rumah dan banyak menghabiskan masa  dengan melayari internet di handphone mahupun komputer mereka..


Bayangkanlah jika anda mampu menjual produk anda kepada mereka, sudah pastinya anda akan mendapatkan keuntungan tanpa perlu membuka kedai anda.. Ini mampu menyelamatkan bisnes dan keluarga anda!


Ia juga boleh dilakukan secara PERCUMA jika anda bijak menggunakan media sosial untuk promosi dan menggunakan Whatsapp untuk close setiap sales yang masuk..


Tapi cara ini hanya memudahkan anda pada awal-awal sahaja sebab banyak masa terpaksa dihabiskan untuk memproses setiap order yang masuk secara manual kerana bimbang berlaku kesilapan serta untuk mengelakkan daripada di SCAM pembeli nakal yang memalsukan maklumat pembayaran untuk dapatkan produk anda secara percuma..


Malah untuk mengumpulkan database pelanggan juga agak sukar dan mengambil masa yang lama untuk memastikan ianya sempurna bagi rujukan & kegunaan anda pada masa depan.. Database inilah antara aset penting untuk keuntungan bisnes anda!


Jadi.... Ada tak solusi TERBAIK untuk atasi masalah ini?


Solusi TERBAIK untuk anda adalah dengan membina WEB ECOMMERCE untuk produk jualan anda!


Dengan WEB ECOMMERCE, setiap order yang masuk dan setiap pembayaran akan diproses secara automatik.. Anda hanya perlu menguruskan penghantaran produk untuk pembeli yang betul-betul telah membayar untuk mendapatkan produk anda sahaja.. Bukankah ia menyenangkan anda?


Antara kelebihan menggunakan WEB ECOMMERCE ini ialah:


- Anda mampu jimatkan masa & tenaga untuk memproses setiap order yang masuk kerana kini semuanya dilakukan secara automatik tanpa kehadiran anda.


- Tak perlu lagi takut di SCAM pembeli kerana dengan WEB ECOMMERCE yang dilengkapi dengan PAYMENT GATEWAY, hanya pembeli yang sudah buat pembayaran sahaja perlu diproses.


- Database para pelanggan anda lebih mudah dikumpulkan dan semua proses dilakukan secara automatik.


- DAN ianya tidak memerlukan sebarang modal!


Ya, ianya 100% PERCUMA tanpa sebarang kos tambahan yang menyusahkan anda.


Ini bermakna anda mampu membina WEB ECOMMERCE yang sangat menguntungkan bisnes anda tanpa perlu keluarkan modal, tanpa perlu tahu mengenai teknikal web, tanpa perlu mengupah orang lain SERTA tanpa perlu menghabiskan masa untuk menguruskannya.. 


Hanya dengan HANDPHONE / KOMPUTER, anda mampu membina WEB ECOMMERCE & selamatkan bisnes anda SERTA mampu menjana keuntungan lebih lumayan secara automatik TANPA PERLU KELUARKAN SEBARANG MODAL.. Bukahkah ianya sangat membantu & memudahkan hidup anda? 


Jom Selamatkan Bisnes Anda Dengan WEB ECOMMERCE!


Klik link berikut untuk mengetahui lebih lanjut tentang cara terbaik membina WEB ECOMMERCE yang menguntungkan bisnes anda TANPA SEBARANG MODAL:


[Download] Panduan Bina e-Commerce


0 Comments

Post a Comment

Post a Comment (0)

Previous Post Next Post