Exam Online Penolong Pegawai Belia dan Sukan S29

Penolong Pegawai Belia dan Sukan S29

Tahniah kepada calon-calon yang berjaya dipanggil untuk menduduki peperiksaan online memasuki perkhidmatan awam (PSEE) bagi jawatan Penolong Pegawai Belia dan Sukan S29

Calon-calon yang layak menduduki peperiksaan Penolong Pegawai Belia dan Sukan S29 sudah tentu sudah bersiap sedia untuk menduduki peperiksaan ini pada 16 Februari 2021 ini nanti.

Calon Exam Penolong Pegawai Belia dan Sukan S29 usah risau kerana anda berada di tempat yang betul untuk mendapatkan panduan dan rujukan soalan peperiksaan. Kami di Tim Infokerjaya akan membantu anda untuk mendapatkan gambaran awal tentang peperiksaan ini.

Dapatkan contoh soalan Penolong Pegawai Belia dan Sukan S29, yang boleh membantu calon-calon untuk membuat persediaan awal untuk menduduki peperiksaan ini.

Ini rujukan untuk bantu persediaan exam anda!


Format Exam Penolong Pegawai Belia dan Sukan S29


Pihak SPA dah buat panggilan untuk exam Penolong Pegawai Belia dan Sukan S29 pada 16 Februari 2021 ini.  Pada kali ini, exam Penolong Pegawai Belia dan Sukan S29 dengan format penilaian hanya 2 Seksyen sahaja iaitu 
  • Daya Menyelesaikan Masalah
  • Kefahaman BAHASA INGGERIS

Daya Menyelesaikan Masalah

Dalam seksyen ini, calon akan diuji mengenai aspek-aspek daya penyelesaian masalah dengan soalan-soalan konsep matematik, menginterpretasi data dan kemahiran logik. Seksyen ini juga menguji calon dalam kemahiran matematik, kepantasan menjawab soalan dalam tempoh masa yang terhad.

Kefahaman Bahasa Inggeris

Dalam seksyen ini, calon akan diuji mengenai kemahiran berbahasa Inggeris dengan diberikan pernyataan atau petikan esei dan menjawab berdasarkan pemahaman anda. Soalan ini adalah dalam bentuk penggunaan tatabahasa Inggeris.

Persediaan Exam Penolong Pegawai Belia dan Sukan S29


Sebelum itu, apa persediaan yang perlu dilakukan untuk menduduki exam Penolong Pegawai Belia dan Sukan S29? Antara persediaan yang boleh dilakukan ialah

  • membuat persediaan yang rapi
  • membuat rujukan yang tepat
  • mempunyai keyakinan yang tinggi
  • berdoa dan pengharapan yang memuncak
Guna rujukan teras ini, sebelum menduduki peperiksaan Penolong Pegawai Belia dan Sukan S29


Tiada jaminan untuk anda lulus. Tapi inshaAllah ianya akan membantu anda. 


penolong pegawai belia dan sukan


0 Comments

Post a Comment

Post a Comment (0)

Previous Post Next Post