5 Website Terbaik Dapatkan Gambar Percuma

Gambar hiasan atau gambar ilustrasi pada blog memainkan peranan yang penting dalam menarik minat pembaca untuk membaca entri blog kita. Antara kepentingan gambar ilustrasi yang digunakan dalam entri blog selain menarik minat ialah memberi gambaran awal tentang apa yang ingin diceritakan oleh kita.

Selain itu, gambar hiasan entri blog memainkan peranan yang penting dalam memberi penerangan yang lebih jelas terhadap isu yang ingin dikupas dan membantu pembaca memahami konten yang ingin disampaikan. Di samping itu juga, gambar hiasan blog dapat menarik  pembaca untuk kekal lebih lama berada di blog kita.

Penggunaan gambar hiasan pada blog yang milik kita sendiri adalah sangat penting bagi menghalang kita menggunakan hak cipta intelek atau copyright milik orang lain. Jika gambar atau ilustrasi yang di ambil dari pihak lain, lebih baik diletakkan kredit kepada gambar tersebut supaya dapat mengelakkan kita dikenakan tindakan oleh Digital Millennium Copyright Act (DMCA).

Walaubagaimanapun, penggunakan gambar yang diberi kebenaran untuk digunakan secara percuma oleh pihak lain boleh digunakan pada blog kita tanpa meletakkan kredit pada gambar tersebut. Hari ini saya ingin kongsikan beberapa website terbaik untuk mendapatkan stok gambar secara percuma untuk menghiasi entri blog kita. Antara website tersebut ialah,

Senarai Website untuk dapatkan gambar percuma


#1 StockvaultSemoga perkongsian tentang 5 Website Terbaik untuk Dapatkan Gambar Percuma memberi infomasi kepada semua untuk mendapatkan stok gambar secara percuma untuk menghiasi ilustrasi blog kita.

0 Comments

Post a Comment

Post a Comment (0)

Previous Post Next Post