Kickstory

Just Another View With A DSLR

Thursday, January 25, 2018

27 Telenovela Popular Di Malaysia Ketika Dulu


Picture: Google

Masih ingat dulu tentang Telenovela Popular Di Malaysia yang ditayangkan di stesen-stesen TV di Malaysia? Pelbagai tayangan filem di Malaysia dan menjadi satu trend ketika dahulu. Jika di imbas kembali trend penyiaran filem di Malaysia adalah filem dari negara India iaitu Hindustan, Korea (Winter Sonata), Latin, Thailand, Filipine dan akhirnya Indonesia. Cerita-cerita ini menghiasi kaca-kaca TV suatu ketika dahulu dan mempunyai peminat tersendiri.

#kickstory suatu ketika dahulu adalah peminat cerita dari negara latin dan masih ingat lagi cerita-cerita latin yang pernah ditayangkan di Malaysia suatu ketika dahulu. Ada yang masih ingat tentang cerita kegemaran dulu?

Ketika dulu cerita-cerita telenovela ditayangkan di TV2, TV3, NTV7 dan menjadi bualan setiap peminat. Sekarang nampaknya tayangan telenovela semakin berkurangan dan diambil alih oleh ASTRO di channel Bella.

27 Telenovela Popular Di Malaysia ketika dahulu ialah

1. Maria Mercedez
2. La Usurpadora
3. La Intrusa
4. Mis Tres Hermanas
5. El Amor No Es Como Lo Pintan
6. Yo So Betty La Fea
7. Rosalinda
8. Mi Gorda Bella
9. Catalina y Sebastian
10. Secreto de Amor
11. Pobre Diabla
12. La Hija Del Jardinero
13. Rubi
14. Por Tu Amor
15. Amarte Asi
16. Cuando Seas Mia
17. Anita No Te Rajes
18. Perla
19. La Mujer En El Esepejo
20. Rebeca
21. La Heredera
22. Juana La Virgen
23. Belinda
24. Luna
25. La Lola
26. Tropico
27. Marina



13 comments:

  1. dulu tengok jgk mistress hermanas ni.. hahah

    ReplyDelete
  2. This brings back memories, my grandma and I used to watch these.

    ReplyDelete
  3. Dulu ada juga follow tapi dah lupa nama telenovela tu

    ReplyDelete
  4. No7 macam pernah terlihat tajuk nya. Tapi tonton memang tak pernah.

    ReplyDelete
  5. Rosalinda paling x dpt dilupakan. Dulu sanggup ponteng sekolah petang semata nak tgok telenovela

    ReplyDelete
  6. yang paling ingat, rosalinda.. best woo

    ReplyDelete
  7. dulu mmg fenomena la cite-cite telenovela ni... siap ada member seludup TV masuk ke hostel semata2 nak layan cerita2 ni.. haha

    ReplyDelete
  8. Adoiii sy ni mmg peminat setia cerita pengako sayo. Tapi mmg citer filipina semuanya berhantu

    ReplyDelete
  9. Dalam list atas yg sis ada lah jugak tgok Roslinda, Maria Mercedez dan Lo So Betty La Fea..tapi laa ni dah x ingt dh jalan cite dia hehehe

    ReplyDelete
  10. Antara yang AS tengok n betul2 follow drama Mistres, Yosoy Betty La Fea, Rosalinda ngan Mi gorda Bella..haha kalau tanya jalan cerita dia sekarang ni pun AS boleh cerita satu-persatu ahaks!

    ReplyDelete
  11. I still remember the show no.6. as the girl has the same name as me. I been chasing the movie after I finish my school time.

    ReplyDelete
  12. hahahah sangat ingat maria mercedes saya masih sangat kecil tuh

    ReplyDelete