Contoh Soalan Kefahaman Bahasa Inggeris PTD M41

Soalan kefahaman bahasa inggeris PTD calon akan diuji mengenai kemahiran berbahasa Inggeris dengan diberikan pernyataan atau petikan esei dan menjawab


Format Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD) pada sesi 2020 mempunyai sedikit kelainan seperti hebahan yang telah dikeluarkan oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA).

Terdapat 3 seksyen yang terlibat dalam Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Diplomatik. Klik pautan di bawah untuk mendapatkan gambaran tentang exam online PTD ini.


Kefahaman Bahasa Inggeris PTD M41

Dalam seksyen ini, calon akan diuji mengenai kemahiran berbahasa Inggeris dengan diberikan pernyataan atau petikan esei dan menjawab berdasarkan pemahaman anda. Soalan ini adalah dalam bentuk penggunaan tatabahasa Inggeris.


Contoh Soalan Kefahaman Bahasa Inggeris Exam PTD M41


Dapatkan contoh soalan Pegawai Tadbir Diplomatik M41, yang boleh membantu calon-calon untuk membuat persediaan awal untuk menduduki peperiksaan ini. Di bawah adalah contoh soalan kefahaman bahasa Inggeris yang akan ditanya semasa exam online PTD nanti.


Panduan Exam Pegawai Tadbir Diplomatik 

Calon Exam Pegawai Tadbir Diplomatik M41 usah risau kerana anda berada di tempat yang betul untuk mendapatkan panduan dan rujukan soalan peperiksaan. Kami di Tim Infokerjaya akan membantu anda untuk mendapatkan gambaran awal tentang peperiksaan ini.

Dapatkan contoh soalan Pegawai Tadbir Diplomatik M41, yang boleh membantu calon-calon untuk membuat persediaan awal untuk menduduki peperiksaan ini.

Ini rujukan untuk bantu persediaan exam anda!
LihatTutupKomentar
Cancel