5 Jenis Makanan Yang Meningkatkan Stamina Lelaki

Picture: Google

JomlahShare ingin berkongsi 5 Jenis Makanan Yang Meningkatkan Stamina lelaki dan sangat penting kepada kaum lelaki. Antara 5 Jenis Makanan Yang Meningkatkan Stamina Lelaki ialah

1. Tembikai

Tembikai juga disebut sebagai Viagra semula jadi, ia adalah salah satu makanan yang kaya untuk kesihatan tenaga batin. Tembikai mengandungi  L-citrulline, asid amino yang membantu membuat ereksi anda lebih mantap. Juga, buah ini membantu lelaki untuk merangsang penghasilan oksida nitrat, yang meningkatkan aliran darah ke zakar. Makan buah tembikai atau campuran dengan minyak zaitun atau jus lemon untuk meningkatkan stamina lebih lama di bilik tidur.

2. Kekacang

Jika anda ingin bertahan lebih lama seperti yang diinginkannya, tambah beberapa kacang pada diet anda. Semua kacang seperti pistachios, kacang dan walnut mengandungi asid amino L-arginine, yang membentuk nitrik oksida-gas yang semulajadi yang membantu lelaki meningkatkan aliran darah dan mengekalkan ereksi mereka. Kacang juga membantu mengurangkan tahap kolesterol, menjadikannya lebih mudah untuk mengedarkan darah ke seluruh badan anda terutama di sekitar kawasan zakar, sehingga memberi anda lebih lama dan lebih mantap.

3. Halia

Halia juga merupakan makanan yang baik untuk kesihatan dan dapat membantu anda memperbaiki kehidupan batin anda dengan meningkatkan aliran darah dan meningkatkan kesihatan arteri. Kajian menunjukkan bahawa ia membantu peredaran darah dalam arteri dan mempercepatkan aliran darah dan seterusnya meningkatkan ereksi yang lebih baik.

4. Bawang putih

Kajian menunjukkan memakan tumbuhan ini dapat membantu mengurangkan lemak atau plak baru di dalam dinding arteri, dan dengan itu meningkatkan bekalan darah di dalam arteri. Ia bukan sekadar meningkatkan kesihatan arteri, tetapi juga meningkatkan kesihatan jantung dan hati anda.

5. Coklat

Coklat, terutama coklat gelap adalah sangat bermanfaat untuk kesihatan batin anda. Coklat membantu melepaskan bahan kimia khas yang membawa kepada euforia. Ini dapat membantu meningkatkan mood dan membawa kepada hubungan yang berpanjangan. Coklat juga mengandungi antioksidan yang sering menjadikan tubuh menjadi lebih baik.Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url