Cara Lagi Mudah Convert PDF Kepada Word


Sebelum ini saya dah bagi tutorial untuk convert PDF kepada Word menggunakan online converter. Tutorial saya pada hari ni adalah cara yang lagi mudah untuk convert PDF kepada Word dengan menggunakan Microsoft Word 2016 atas permintaan ramai. Sebenarnya cara ini sangat mudah semua orang dah tahu. Saya sediakan tutorial di bawah bagi sesiapa yang belum tahu.

Untuk menggunakan cara ini dengan mudah pastikan korang Install Microsoft Word 2016 di komputer atau laptop. Cara ini ada sedikit kelemahan iaitu susunan margin soalan/tulisan akan ada sedikit terganggu. Cuma perlu diedit marginnya..

p/s; Microsoft Office termasuk Microsoft Word boleh dibeli di kedai komputer, software atau online. Nak tahu harga yang original boleh search Google. Kalau yang tak original lebih kurang RM10.

Juga boleh muat turun secara percuma dengan menggunakan email YES...KLIK ikon di bawah untuk cara muat turun guna ID YES..
Cara untuk convert fail tersebut ialah...


Step 1: Gerakkan cursor, KLIK sebelah kanan pada file - OPEN WITH - pilih WORD 2016 dan klik ENTERSTEP 2: Klik OK pada popup yang keluarSTEP 3: Proses converting (wait for a few minutes) 


STEP 4: Klik OK pada popup yang keluar dan klik ENABLE EDITING STEP 5: Selesai. Ready untuk editing dan saveMudah kan? Apa lagi SHARE untuk pengetahuan semua.


Tutorial by Huzaini Ismail
kickstory.net


Tutorial guna Online Converter KLIK SINI
Previous Post Next Post