Hilangkan Password File PDF dan Convert Kepada Word - Kickstory

Latest

Just Another View With A DSLR



Wednesday, July 27, 2016

Hilangkan Password File PDF dan Convert Kepada Word



Tutorial saya pada hari ini mungkin sesetengah orang dah tahu. Saya kongsikan tutorial ini jika masih ada yang tak tahu. Macam mana nak convert PDF kepada Word yang mempunyai password? Caranya mudah sahaja..

1. Menggunakan software (offline)
2. Menggunakan aplikasi internet.

Saya cadangkan supaya menggunakan aplikasi internet kerana lebih mudah berbanding menggunakan software. Kebanyakkan software menghilangkan password di internet mempunya virus jika di install.


Cara menggunakan aplikasi internet.

Step 1: Buka website http://www.pdfunlock.com/

Step 2: Klik MY COMPUTER ( cari file PDF yang berpassword)





Step 3: Klik UNLOCK dan tunggu sehingga proses ini selesai.




Step 4: Selepas selesai proses upload file, file akan di download secara automatik dan password di PDF akan dihapuskan

Step 5: Selepas tu boleh convert file macam biasa guna tutorial yang saya tulis sebelum ini

Cara Mudah Convert PDF kepada Word
Cara lagi Mudah Convert PDF kepada Word

p/s; cara ni hanya boleh menghilangkan password pada PDF yang OWNER PASSWORD (file yang hanya dikunci supaya tidak boleh diedit, dicopy dan print) sahaja.. USER PASSWORD (File yang dilindungi dari di buka) tak boleh menggunakan cara ni.

Untuk FILE yang bersaiz besar boleh guna website http://crackmypdf.com/ untuk remove password di PDF.


Mudah bukan? SHARE untuk kegunaan bersama

Boleh juga try website di bawah untuk unlock

unlock-pdf.com.
crackmypdf.com




Huzaini Ismail
www.kickstory.net







No comments:

Post a Comment