Contoh Soalan Ujian REQT Sarawak

 

soalan ujian reqt sarawak

Tahniah dipanggil perperiksaan Online REQT Sarawak yang hanya dikhususkan untuk anak-anak Negeri Sarawak. 

Calon-calon yang layak menduduki peperiksaan Online REQT Sarawak sudah tentu sudah bersiap sedia untuk menduduki peperiksaan ini yang dijangka pada bulan Jun 2023  nanti seperti yang diumumkan.

Calon Exam  peperiksaan Online REQT Sarawak usah risau kerana anda berada di tempat yang betul untuk mendapatkan panduan dan rujukan soalan peperiksaan. Kami di Tim Infokerjaya akan membantu anda untuk mendapatkan gambaran awal tentang peperiksaan ini.

Format Exam Peperiksaan Online REQT Sarawak

Terdapat 2 seksyen yang terlibat dalam peperiksaan Online REQT Sarawak iaitu, 

  • Seksyen A : Pengetahuan Am
  • Seksyen B :  Kefahaman Bahasa Inggeris

Contoh Soalan Peperiksaan Online REQT Sarawak

Dalam seksyen pengetahuan am peperiksaan Online REQT Sarawak ini calon-calon dikehendaki mengetahui cara umum berkaitan dengan kenegaraan Malaysia  secara amnya dan SARAWAK khususnya. Selain itu, calon juga perlu memahami struktur organisasi pengurusan Kerajaan di Malaysia dan memahami konsep dan dasar semasa kerajaan.

Panduan Exam REQT Sarawak

Rujukan khusus untuk peperiksaan Online REQT Sarawak sesi peperiksaan Jun 2023 bukan soalan bocor atau soalan ramalan. Ianya lebih daripada itu. Soalan bocor ke ramalan tu bukan tahap orang yang nak bekerja di sektor awam. 

Lebih-lebih lagi untuk jawatan Pembantu Tadbir, Juruukur dan Jurutera ini. Tinggalkan mereka yang masih ada mentaliti ini. Kita nak masuk zaman pekerjaan. Kalau minda tu masih ada di kepala anda, ertinya anda masih belum cukup layak untuk masuk ke zaman kerjaya kerajaan tahun ini.

Apa yang anda perlukan adalah nota dan contoh yang betul untuk melakukan persediaan. Kita nak bersaing dengan ribuan calon yang lain. Biar mereka semua tu cari soalan ramalan/bocor (ada ke?) Tapi anda fokus kepada persediaan untuk jawat jawatan Pembantu Tadbir, Juruukur dan Jurutera ini.

[+]  Rujukan EXAM Online REQT Sarawak


Ujian REQT Sarawak

LihatTutupKomentar
Cancel