Teringin Nak Hidup Bebas Tanpa Memikirkan Segala Hutang-Piutang?

bebas hutang


Ini 5 Tips BERKESAN Yang Boleh Membantu Anda Untuk Mula Keluar Daripada Belenggu Hutang Dan Menuju Ke Arah Bebas Kewangan Sepenuhnya!

Setiap orang dewasa pada hari ini sangat mengimpikan sebuah kehidupan yang bebas tanpa perlu memikirkan cara untuk membayar sebarang hutang setiap bulan..

Jika anda mampu hidup bebas hutang sebegini, anda tidak lagi perlu risau setiap bulan untuk mencari wang bagi membayar hutang-hutang.. Dengan itu, duit belanja bulanan makin meningkat dan anda boleh mula simpan wang atau melaburkannya untuk dapatkan pulangan dividen setiap tahun.. Ia pasti sangat indah jika mampu dicapai!

Tapi hakikatnya pada hari ini, sangat sukar untuk anda lepaskan diri daripada bebanan hutang yang menghantui hidup anda.. Semakin anda meningkat dewasa, anda semakin terjebak dengan hutang-hutang bank seperti hutang sambung belajar, hutang beli kereta, hutang beli rumah serta hutang kad kredit yang sangat membebankan anda..

Jika anda mempunyai gaji yang kecil atau secara tiba-tiba kehilangan pekerjaan pada musim COVID-19 ini, pasti sangat mencabar untuk anda mencari wang tambahan untuk membayar segala hutang piutang yang ada agar anda mampu hidup bebas daripada hutang seperti yang anda impikan.. Malah ketika ini duit simpanan di bank anda juga semakin kritikal!

"Jadi macam mana ya untuk benar-benar bebas hutang jika keadaan kewangan anda semakin teruk dari hari ke hari?"

Sebenarnya kunci UTAMA untuk anda benar-benar bebas hutang ialah mempunyai disiplin diri yang sangat baik dalam mengawal segala perbelanjaan anda DAN dalam masa yang sama berusaha mencari sumber pendapatan baru untuk memastikan anda mampu membayar hutang-hutang tersebut setiap bulan dengan mudah..

Inilah 5 Tips yang mampu membantu anda menjadi bebas hutang dengan lebih berkesan..

#1 - Membayar lebih daripada bayaran minimum hutang anda setiap bulan kerana kebanyakan pembayaran minimum ini hanyalah mampu membayar jumlah interest hutang anda sahaja berbanding mengurangkan jumlah hutang anda..

#2 - Berjimat dalam berbelanja setiap bulan dan jangan malu membeli barangan yang ditawarkan pada harga promosi.. Dan pastikan anda membayar dengan menggunakan wang tunai dan bukannya dengan kad kredit..

#3 - Membayar lebih untuk hutang yang besar atau hutang yang mempunyai interest yang tinggi terlebih dahulu.. Hutang-hutang lain bayar dengan jumlah minimum sehinggalah hutang-hutang besar tersebut habis bayar.. 

#4 - Menjual kereta mahal anda dan membeli kereta terpakai yang berkualiti.. Nilai kereta semakin merosot tahun demi tahun.. Jika anda menjualnya segera dan membeli kereta terpakai yang lebih murah, ia menguntungkan anda..

#5 - Mencari sumber pendapatan tambahan lain yang tidak memerlukan sebarang modal seperti menjual servis design, menjadi agen dropship atau produk affiliate dan sebagainya.. Ini membolehkan anda punyai cash lebih untuk percepatkan bayaran hutang..

Dan pastikan anda mengawal segala perbelanjaan bulanan anda dan mencatatkannya agar anda tahu perbelanjaan manakah yang boleh dijimatkan lagi.. Ia mampu menjimatkan lebih banyak duit gaji bulanan anda setiap bulan..

Mencapai impian bebas daripada hutang bukanlah suatu cerita dongeng atau mitos mengarut.. Anda sebenarnya mampu mencapainya jika anda miliki disiplin kewangan yang mantap SERTA tahu strategi BERKESAN untuk memastikan anda benar-benar berjaya membayar segala hutang anda.. Yang paling penting, anda perlu bertindak segera untuk ubah hidup anda!

"Nak Tahu Cara Terbaik Yang Benar-Benar BERKESAN Untuk Bantu Anda Berjaya Mengawal Serta Membayar Segala Hutang Anda Dengan Lebih Lancar?"

Ada orang cakap untuk belajar cara untuk bebas hutang ini, teori sahaja tidak berguna.. Anda perlu belajar sendiri daripada orang yang telah berjaya mengawal segala hutangnya dan mencapai impian bebas hutang.. Ya, benar nasihat sebegini sangatlah mahal seperti yang dikongsikan oleh pakar motivasi dan penulis buku terkenal, Dr HM Tuah Iskandar.. 

Sepanjang hidup beliau, beliau pernah terjebak dengan hutang-hutang yang sangat tinggi jumlahnya seperti hutang kereta serta motorsikal mewah, hutang-hutang membeli hartanah serta hutang-hutang lain yang memeningkan kepala.. Namun beliau berjaya atasi segala hutang ini dengan cara & strategi yang lebih berkesan!

Berita baiknya, beliau berkongsi segala pengalaman, cara serta strategi yang beliau gunakan untuk mengawal dan membayar segala hutang-hutang beliau dalam sebuah ebook eksklusif yang bertajuk "JOM BEBAS HUTANG".. 

Antara ilmu yang dikongsikan dalam ebook ini ialah:

- 4 Jenis hutang SEBENAR yang perlu anda ketahui dan sebahagian besar daripadanya perlu dielakkan..

- 3 Perkara WAJIB yang perlu anda miliki sebelum mengambil sesuatu hutang agar tidak terperangkap dalam bebanan hutang selama-lamanya..

- 3 Kategori hutang dalam kehidupan anda dan cara TERBAIK untuk menyelesaikannya.. 

- 10 Prinsip & Perkara PENTING yang perlu anda lakukan untuk langsaikan semua hutang anda dengan lebih mudah..

- 3 Langkah BERKESAN yang boleh anda lakukan untuk mengurangkan dan melunaskan hutang anda satu demi satu dengan lebih pantas..

- 3 Langkah EFEKTIF yang perlu anda lakukan apabila menghadapi kesulitan serta gagal untuk membayar hutang-hutang anda..

- 3 Perangkap nafsu & kehendak yang perlu anda ELAKKAN agar hidup anda mampu menjadi bebas dari sebarang masalah hutang..

- Amalan harian serta doa MUSTAJAB yang mampu membantu anda melepaskan diri dari masalah hutang serta memulihkan stress yang anda hadapi akibat hutang..

Menjadi seseorang yang bebas hutang bukanlah sesuatu yang mustahil untuk anda jika anda mempunyai disiplin diri yang tinggi untuk mengawal segala perbelanjaan anda serta mengamalkan dengan segera teknik dan strategi berkesan yang ditunjukkan dalam ebook "JOM BEBAS HUTANG" ini.. Segalanya kini ditangan anda..

Bayangkan jika anda bebas hutang, hidup anda pastinya lebih ceria dan bahagia disamping insan tersayang tanpa ada sebarang kerisauan atau pening kepala lagi untuk fikirkan cara mencari wang bagi membayar hutang setiap bulan.. Ebook ini pasti mampu membantu anda mencapai impian ini dengan lebih berkesan.. Inilah penyelesaian yang TERBAIK untuk anda!

Jom pelajari cara BERKESAN untuk menjadi bebas hutang dengan lebih mudah di:

<<Jom Bebas Hutang>>

Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url