Contoh Soalan Pembantu Tadbir Kewangan W19. Calon-calon yang layak menduduki peperiksaan Pembantu Tadbir Kewangan W19 sudah tentu sudah bersiap sedia untuk menduduki peperiksaan ini pada 19 Ogos ini nanti.

Calon Exam Pembantu Tadbir Kewangan W19 usah risau kerana anda berada di tempat yang betul untuk mendapatkan panduan dan rujukan soalan peperiksaan. Kami di Tim Infokerjaya akan membantu anda untuk mendapatkan gambaran awal tentang peperiksaan ini.

Dapatkan contoh soalan Pembantu Tadbir Kewangan W19, yang boleh membantu calon-calon untuk membuat persediaan awal untuk menduduki peperiksaan ini.

Ini rujukan untuk bantu persediaan exam anda!



Format Exam Pembantu Tadbir Kewangan W19


Pihak SPA dah buat panggilan untuk exam Pembantu Tadbir Kewangan W19 pada 19 Ogos ini.  Pada kali ini, exam Pembantu Tadbir Kewangan W19  dengan format penilaian hanya 2 Seksyen sahaja iaitu 
  • Daya Menyelesaikan Masalah
  • Kefahaman BAHASA INGGERIS

Daya Menyelesaikan Malasah

Dalam seksyen ini, calon akan diuji mengenai aspek-aspek daya penyelesaian masalah dengan soalan-soalan konsep matematik, menginterpretasi data dan kemahiran logik. Seksyen ini juga menguji calon dalam kemahiran matematik, kepantasan menjawab soalan dalam tempoh masa yang terhad.

Kefahaman Bahasa Inggeris

Dalam seksyen ini, calon akan diuji mengenai kemahiran berbahasa Inggeris dengan diberikan pernyataan atau petikan esei dan menjawab berdasarkan pemahaman anda. Soalan ini adalah dalam bentuk penggunaan tatabahasa Inggeris.

Bagi calon-calon Pembantu Tadbir Kewangan W19 yang telah membuat permohonan, sila semak panggilan anda di web SPA di bawah, 

Semak keptusan >>SEMAK SPA<<

Jika anda mendapat panggilan, jangan risau dan kelam kabut, kami di Tim Infokerjaya akan membantu anda untuk memberi tips exam khas Pembantu Tadbir Kewangan W19 dan menyediakan contoh-contoh soalan yang akan ditanya. 

Persediaan Menduduki Exam Pembantu Tadbir Kewangan W19


Sebelum itu, apa persediaan yang perlu dilakukan untuk menduduki exam Pembantu Tadbir Kewangan W19? Antara persediaan yang boleh dilakukan ialah

  • membuat persediaan yang rapi
  • membuat rujukan yang tepat
  • mempunyai keyakinan yang tinggi
  • berdoa dan pengharapan yang memuncak

Guna rujukan teras ini, sebelum menduduki peperiksaan Pembantu Tadbir Kewangan W19


Tiada jaminan untuk anda lulus. Tapi inshaAllah ianya akan membantu anda. Semak di web perkongsian calon lain sebelum anda.

Contoh Soalan Pembantu Tadbir Kewangan W19

Di bawah adalah contoh soalan-soalan yang telah disediakan sebagai panduan kepada calon exam Pembantu Tadbir Kewangan W19.

Tim Infokerjaya susun nota dan rujukan yang akan bantu anda tahun ini. Rujukan ini telah berjaya bantu calon-calon sejak tahun 2009 hingga sesi exam PALING LATEST SPA pada JUN 2020 lalu.

Seksyen A : Daya Menyelesaikan Masalah





Seksyen B: Kefahaman Bahasa Inggeris







Calon yang dipanggil sebenarnya boleh berjaya. Tapi perlukan bantuan yang tepat sebagai motivasi untuk berjaya. Tengok macam mana calon-calon sebelum ni hadapi exam lepas beli rujukan ini;




18 Comments

  1. hari tu husband baru je ambil peperiksaan online jawatan dalam perkhidmatan kerajaan ni..dia ada tunjuk soalannya, memang perghh kalau otak da berkarat, susah gak nak jawab...huhu

    ReplyDelete
  2. Bagi calon yang nak mohon kr jawatan ni eloklah baca perkongsian ini...

    ReplyDelete
  3. Terimakasih atas perkongsian sis :) Semoga bermanfaat buat semua yang bakal mengambil exam online nanti

    ReplyDelete
  4. Bagus sharing ni. Semoga memberi manfaat kepada mereka yang bakal hadiri temuduga

    ReplyDelete
  5. Haritu bantu salah seorang rakan kat pejabat menjawab soalan W19 gak - memang pening gak bila sampai soalan matematik dia. Lama dah tinggalkan dunia mengira yang rumit nie kan hahaha

    ReplyDelete
  6. Wah tq for sharing tips.. mmg sgt membantu pd mereka yg nak duduk exam/interview position ni

    ReplyDelete
  7. Bagusnya posting ni. Membantu sangat untuk mereka yang perlukan. Nanti saya pass kan kepada adik kot dia nak pakai.

    ReplyDelete
  8. Moga mereka yang mendudui peperiksaan akan berjaya ya..

    ReplyDelete
  9. Woahhh berasap jugak hotak ni, baru tengok contoh, lum coba menjawab, untunglah ada buku panduan sangat membantu

     4 Idea Bisnes Makanan Viral

    ReplyDelete
  10. good luck semua calon, semoga berjaya. thanks sharing tips ni, tentu sangat membantu mereka

    ReplyDelete
  11. Selalu dapat exam spa tapi tula masa tak mencukupi. Huhu kena daya pikiran yang cepat menyelesaikan masalah. Harap ada rezeki nanti.

    ReplyDelete
  12. Ayiooo soalan dah macam soalan SPM takut kita nak menjawabnya hehehe tak apa lah kita jadi orang biasa jer wakakak moga siapa yang nak ambil exam ni berjaya ok good luck korang..

    ReplyDelete
  13. Untung sekarang ada soalan atau tips untuk jawab peperiksaan ye...good luck pada yang akan menduduki peperiksaan..

    ReplyDelete
  14. great sharing! calon2 elok lah baca artikel ni untuk persediaan! :-) saya pun rasa byk membantu artikel ni!

    ReplyDelete
  15. Wow this look intensive and also very informative, thanks for sharing it and i will check out.

    ReplyDelete
  16. Semoga semua yang masuk periksa dapat menjawab dengan cemerlang. Sis rasa dah xde rezeki nak kerja gomen ni..tak pernah dapat interview dah..haha

    ReplyDelete
  17. nice sharing.. moga yang memerlukan dapat informasi berkaitan jawatan yang dipohon ni.. all the best bagi yang bakal amek pekse utk post ini.

    ReplyDelete
  18. Moga dapat membantu rakan rakan yang memerlukan bantuan untuk menjawab exam nanti..

    ReplyDelete

Post a Comment

Previous Post Next Post