Contoh Soalan Pembantu Tadbir Kewangan W19

Contoh Soalan Pembantu Tadbir Kewangan W19


Contoh Soalan Pembantu Tadbir Kewangan W19. Calon-calon yang layak menduduki peperiksaan Pembantu Tadbir Kewangan W19 sudah tentu sudah bersiap sedia untuk menduduki peperiksaan ini pada 19 Ogos ini nanti.

Calon Exam Pembantu Tadbir Kewangan W19 usah risau kerana anda berada di tempat yang betul untuk mendapatkan panduan dan rujukan soalan peperiksaan. Kami di Tim Infokerjaya akan membantu anda untuk mendapatkan gambaran awal tentang peperiksaan ini.

Dapatkan contoh soalan Pembantu Tadbir Kewangan W19, yang boleh membantu calon-calon untuk membuat persediaan awal untuk menduduki peperiksaan ini.

Ini rujukan untuk bantu persediaan exam anda!Format Exam Pembantu Tadbir Kewangan W19


Pihak SPA dah buat panggilan untuk exam Pembantu Tadbir Kewangan W19 pada 19 Ogos ini.  Pada kali ini, exam Pembantu Tadbir Kewangan W19  dengan format penilaian hanya 2 Seksyen sahaja iaitu 
  • Daya Menyelesaikan Masalah
  • Kefahaman BAHASA INGGERIS

Daya Menyelesaikan Malasah

Dalam seksyen ini, calon akan diuji mengenai aspek-aspek daya penyelesaian masalah dengan soalan-soalan konsep matematik, menginterpretasi data dan kemahiran logik. Seksyen ini juga menguji calon dalam kemahiran matematik, kepantasan menjawab soalan dalam tempoh masa yang terhad.

Kefahaman Bahasa Inggeris

Dalam seksyen ini, calon akan diuji mengenai kemahiran berbahasa Inggeris dengan diberikan pernyataan atau petikan esei dan menjawab berdasarkan pemahaman anda. Soalan ini adalah dalam bentuk penggunaan tatabahasa Inggeris.

Bagi calon-calon Pembantu Tadbir Kewangan W19 yang telah membuat permohonan, sila semak panggilan anda di web SPA di bawah, 

Semak keptusan >>SEMAK SPA<<

Jika anda mendapat panggilan, jangan risau dan kelam kabut, kami di Tim Infokerjaya akan membantu anda untuk memberi tips exam khas Pembantu Tadbir Kewangan W19 dan menyediakan contoh-contoh soalan yang akan ditanya. 

Persediaan Menduduki Exam Pembantu Tadbir Kewangan W19


Sebelum itu, apa persediaan yang perlu dilakukan untuk menduduki exam Pembantu Tadbir Kewangan W19? Antara persediaan yang boleh dilakukan ialah

  • membuat persediaan yang rapi
  • membuat rujukan yang tepat
  • mempunyai keyakinan yang tinggi
  • berdoa dan pengharapan yang memuncak

Guna rujukan teras ini, sebelum menduduki peperiksaan Pembantu Tadbir Kewangan W19


Tiada jaminan untuk anda lulus. Tapi inshaAllah ianya akan membantu anda. Semak di web perkongsian calon lain sebelum anda.

Contoh Soalan Pembantu Tadbir Kewangan W19

Di bawah adalah contoh soalan-soalan yang telah disediakan sebagai panduan kepada calon exam Pembantu Tadbir Kewangan W19.

Tim Infokerjaya susun nota dan rujukan yang akan bantu anda tahun ini. Rujukan ini telah berjaya bantu calon-calon sejak tahun 2009 hingga sesi exam PALING LATEST SPA pada JUN 2020 lalu.

Seksyen A : Daya Menyelesaikan Masalah

Seksyen B: Kefahaman Bahasa InggerisCalon yang dipanggil sebenarnya boleh berjaya. Tapi perlukan bantuan yang tepat sebagai motivasi untuk berjaya. Tengok macam mana calon-calon sebelum ni hadapi exam lepas beli rujukan ini;
LihatTutupKomentar

18 Komentar

Cancel