Kickstory

Just Another View With A DSLR

Monday, October 30, 2017

Translate Dokumen Dengan Mudah Dan Pantas




Ramai orang bertanya macam mana nak translate keseluruhan dokumen dengan mudah dan cepat terutama di kalangan guru dan pelajar. Sebenarnya banyak website yang menawarkan perkhidmatan untuk translate satu dokumen secara cepat dan mudah. Kickstory biasanya menggunakan https://www.onlinedoctranslator.com/ untuk translate terutama semasa menyediakan soalan berbahasa inggeris.

Walaupun grammar selepas proses translate tidak 100% betul, tetapi semuanya boleh diperbetulkan kembali. Website ini menyediakan pelbagai bahasa untuk proses translate. 

Support file jenis


Cara untuk menggunakan website ini

1. Buka website https://www.onlinedoctranslator.com/
2. Klik Translate Now
3. Upload file
4. Proses translating berlaku
5. Proses download secara automatik bermula
6. Selesai

Selamat mencuba..SHARE untuk pengetahuan semua

15 comments:

  1. wow, bagusnya, selalu guna google translate. I pun perlukan ni sebab press release kadang-kadang dalam bahasa melayu jadi dengan adanya onlinedoctor translator ni kerja jadi mudah

    ReplyDelete
  2. Thank for the info. Thanks for sharing. Selalu pakai google translate jer. Boleh lah try nanti ni.

    ReplyDelete
  3. Ini menarik ni. Boleh la anak guna website ni untuk projek sekolah menengah.

    ReplyDelete
  4. First time dengar pasal ni , online doc translator ade kaitan ngan Google Translate . Bagus , lain kali boleh try yang ni , thx for sharing...

    ReplyDelete
  5. Screenshot terus entri ni..mmg guna setiap hari translator..tq sgt² sharing

    ReplyDelete
  6. berapa lama prosesnya agak-agak kalau dalam 10 muka surat? biasalah kalau menggunakan sistem automatik kendalian machine mestilah tak sepenuhnya grammar betul. apapun perkongsian menarik ni!

    ReplyDelete
  7. pernah tgk kawan media guna...


    majlis belum abis dia dah up entri...guna translation ni la hahahah

    ReplyDelete
  8. pertama kali tau..bgus juga..boleh cuba tengok..lagipun selalu translate guna google

    ReplyDelete
  9. Sgt berguna bg freelancer mcm ena ni 🤗

    ReplyDelete
  10. Kerja professional saya adalah seorang translator. Mungkin program ini dapat membantu.

    ReplyDelete
  11. nak kena cuba jugak kalau ada benda yang berguna ni. selalu guha google translate jer.tq share

    ReplyDelete
  12. bagus yer,baru tahu, biasa guna google translate jer

    ReplyDelete
  13. this is nice app. thanks for the tips

    ReplyDelete
  14. Really a saviour as I need it so much. Sometime I need to translate a lot of document.

    ReplyDelete