Baju T-shirt Pengakap Dah Design Baru


Kepada semua warga pengakap, jangan lagi beli t-shirt dan aksesori pengakap dari kedai yang tidak ada permit jualan barangan Pengakap, Persekutuan telah mendaftarkan logo pengakap di Perbadanan Harta Intelek Malaysia, iklan salah penggunaan Logo Pengakap juga sudah kami publish ke media pada 30 Mei 2018Ketua Pengakap Negara dan Ketua Pesuruhajaya Pengakap Negara telah merasmikan Kedai Pengakap Persekutuan Pengakap Malaysia pada 12hb Jan 2019.

Note : T-Shirt kelabu bersamaan lambang pengakap di belakang baju ialah T-shirt rekaan lama yang tidak mengikut spesikasi PPM, Lencana embroidery juga tidak di gunakan lagi.


Sumber artikel di atas: Howard Lai

Di bawah adalah tshirt yang design terbaru untuk pengakap permulaan dan pengakap pemimpin. Boleh dapatkan keperluan pengakap di kedai-kedai yang menjual barangan pengakap yang sah

1. Set Lengkap Pengakap Permulaan2. Set Lengkap Pengakap Pemimpin

Saya percaya, design baju tshirt pengakap yang dikeluarkan ini bukan untuk membebankan guru, pelajar dan masyarakat tetapi menyeragamkan design baju di pasaran. Penjualan di pasaran kebanyakkan adalah baju-baju yang tidak mengikut spesifikasi yang telah ditetapkan oleh Pesuruhajaya Pengakap Negara.

Walaubagaimanapun, tiada lagi arahan supaya baju-baju design yang lama tidak boleh digunakan di peringkat sekolah. Pelajar maih boleh lagi menggunakan pakaian yang sedia ada.

Untuk yang mencari baju tshirt pengakap mungkin boleh membeli secara online di website ini.

1. https://www.besscore.com
2. https://uniformparadise.com.my
3. https://shopee.com.my 

0 Comments

Post a Comment

Post a Comment (0)

Previous Post Next Post