Sentuhan Seni

shares


Setiap orang mempunyai bakat tersendiri yang dikurniakan oleh Allah SWT. Cara kembangkan bakat yang ada bergantung kepada diri sendiri macam mana untuk kita kembangkan ke arah yang lebih baik. Baca kisah di bawah sebagai panduan untuk kita.Sorce: Zul Azizul
 
As'salamualaikum... sy ingin berkongsi serba sedikit tentang diri selepas spm tahun 2005, buat kepada adik2 pelajar spm yg mengambil pendidikan seni 2016 tahun ni diharap mendapat kejayaan. Sy tahu pendidikan seni bukanlah subjek utama dlm pembelajaraan seorang pelajar sekolah,namun masa dahulu sy pelajar kelas nmbor 4 dlm tingkatan lima.
Bg sy mata pelajaran lain semasa spm hnya cukup2 makan dan sy fokus pd pendidikan seni keputusan spm 2005 sy hnya 1A sy tak malu utk kata kan..kerana sy tanamkan dlm diri sy dgn minat terhadap lukisan sy sambung belajar di institut kraf negara dlm bidang batik asalkan ada lukisan dgn berbekalkan keputusan spm yg tak seberapa itu sy tolak tepi dan sy tahu esok lusa kejayaan kita bkn dri keputusan spm.
Minat terhadap melukis sy makin kuat sehigga kini sy masih dgn lukisan dan kerjaya sy bercambah hingga bermcm2 lukisan sy zahirkan diatas motosikal dan juga kereta selain lukisan mural..
Jadi pesanan sy buat adik2 yg menjawap kertas soalan pendidikan seni jgn ambik mudah yea. Adakala matapelajaran yg kamu tidak suka itu lah akan membantu masa depan kamu kelak..
Syukur alhamdulillah kini sy masih kekal menjadi anak seni.. TERIMA KASIH GURU

Related Posts

0 Comments:

Post a Comment