Kemalangan Langgar Lari Sering Berlaku

shares

Banyak kemalangan langgar lari yang melibatkan lori terutamanya berlaku di Malaysia. Kecuaian pemandu banyak menjadi punca kemalangan terbabit tanpa menghiraukan keselamatan orang awam. Sudah sampai masanya pihak kerajaan menghadkan kelajuan lori kepada 60-70km/j bagi mengurangkan kemalangan.

Selain itu, kerajaan perlu mengambil langkah yang drastik supaya lori perlu menggunakan laluan kiri sahaja dan tidak dibenarkan menggunakan laluan kanan. Tindakan tegas terhadap pemandu lori perlu dilaksanakan bagi mengurangkan  kemalangan maut..

Quote dari Sinar Harian Online - http://www.sinarharian.com.my/semasa/gambar-mangsa-dalam-wechat-1.283607

SERDANG - Suasana hiba menyelubungi tempat kejadian apabila ahli keluarga meratapi kematian seorang wanita yang maut dirempuh lori ketika melintas jalan untuk ke tempat kerja di sebuah pusat beli belah, di Jalan Balakong, Seri Kembangan, di sini, semalam.  

Wanita itu dikenali sebagai Suraidah Banjar, 26, seorang promoter kedai pakaian.

Suraidah, yang tinggal di Taman Harmoni Indah, Bukit Belimbing, Balakong, cedera parah dan maut di tempat kejadian.

Mayatnya dibawa ke Hospital Serdang untuk bedah siasat.

Dalam kejadian jam 9.15 pagi itu, dua pejalan kaki lain cedera ketika melintas jalan.

Mereka dikenali sebagai Nur Shafira Hafiza Muhd Saufi, 18, dan Nik Nor Shahirah Zainun, 30, dan dihantar ke Hospital Serdang.

Salah seorang ahli keluarga Suraidah yang enggan dikenali berkata, dia mendapat tahu kejadian itu apabila dimaklumkan oleh rakannya menerusi aplikasi WeChat.

“Dia menghantar gambar tiga gadis yang terbaring di jalan raya dipercayai akibat dilanggar lari. Saya terkejut apabila dapati seorang daripada mereka adalah Suraidah.

Kami sekeluarga bergegas ke tempat kejadian,” katanya.

“Menurut keterangan saksi, sebuah lori dari arah Balakong merempuh kesemua mangsa, sebelum meninggalkan lokasi kejadian menuju ke arah Serdang,” katanya.

Pemangku Ketua Polis Daerah Serdang Superintendan Yong Soo Koon meminta saksi kejadian tampil untuk membantu siasatan.
  print this page Print this page

Related Posts

0 Comments:

Post a Comment