Isu Guru: Murid cedera di kepala dipukul guru dengan penyapu

shares


     KUCHING 20 Okt. - Seorang murid tahun tiga di Sekolah Kebangsaan (SK) Serumbu, Kampung Sega, Bau dekat sini, terpaksa menerima tiga jahitan di kepala apabila didakwa dipukul gurunya dengan menggunakan penghujung kayu penyapu.
      Mangsa, Muhammad Nur Firdaus [email protected], 9, terpaksa menerima tiga jahitan di kepalanya setelah dikatakan dipukul sebanyak dua kali oleh guru Bahasa Inggeris di dalam kelasnya semalam.
      Malah, seorang lagi rakannya juga didakwa dipukul guru terbabit sehingga mereka terpaksa menerima rawatan di Hospital Bau.
     
     Bapa mangsa, [email protected] Bol, 41 berkata, kejadian itu berlaku kira-kira pukul 12 tengah hari sewaktu kelas Bahasa Inggeris sedang berlangsung.
      Kata bapa kepada dua anak itu, tindakan anaknya berbual dengan rakan telah didengari guru terbabit.
      Guru itu, dakwanya, 'naik angin' lalu bertindak memukul anak dan rakannya sebanyak dua kali dengan menggunakan kepala penyapu.
      "Kepala anaknya dan rakannya berdarah lalu dibawa guru terbabit ke bilik guru. Kedua-duanya kemudian dibawa ke hospital oleh guru hal ehwal murid ke hospital untuk rawatan," katanya kepada Utusan Malaysia ketika ditemui di rumahnya di Kampung Siniawan Lot, Batu 15, dekat sini hari ini.
           Utusan Malaysia Online: 21 Oktober 2009

Related Posts

0 Comments:

Post a Comment