Tip Meningkatkan Pengunjung Blog - Kickstory

Latest

Just Another View With A DSLR

Friday, August 20, 2010

Tip Meningkatkan Pengunjung Blog



Pada pandagan gua, kalau blog korang mmg dh cantik dan padat dgn infomasi mmg x mustahil dpt menarik ramai pengunjung dtg ke blog korang. Biasenye kalau blog yg x der pengunjung ni kita boleh tahu kalau kita guna Feejit n sebagainya. Bagi gua, orang dtg ke tak ke blog tu adlh perkara yg ke-2. Yng penting gua rasa bebas utk berblog. Nama pun pun blog kan....Mungkin ada pengunjung n mungkin tidak ada.

Kat sini gua ada sket tips yg nk kongsi jika korang nk tarik pengunjung dtg ke blog korang.

1. Gunakan tajuk entri yng panas2 (menarik minat orang dtg)
2. Masukkan entri yang terbaru dan menarik (up to date sket)
3. Kurangkan entri yang sama dengan blog yang lain pada satu2 masa
4. Buat blog yang ringkas tp menarik
5. Blog tu jgn terlalu ceria sehingga di semua window tu korang nak letak mcm2 seperti survey question ler, iklan ler, page hits n mcm2. (cube elakkan)
6. Cube ciptakan entri yang gempak utk menarik minat pengunjung
7. Blog tu jgn terlalu colorful sgt (mcm2 warna kat Header, Right Side, Content n Mcm - Cube Elakkan)

Oklah, ni lah serba sedikit Tips yang gua boleh bagi utk tarik pengunjung dtg ke blog kita.
"Sharing Is Caring"

No comments:

Post a Comment