Duduk Diam Dapat Duit - Kickstory

Latest

Just Another View With A DSLR

Friday, August 20, 2010

Duduk Diam Dapat Duit


Mesti Korang tertanya-tanya cam ner nak buat duit dgn blog. Mungkin pendapatan buat duit guna blog ni tak seberapa tapi x salah kalau korang mencuba betul tak?? Bab kata pepatah "Kalau kita nak berjaya, hasilnya bukan nampak waktu sekarang". Btl tak??

Tak rugi kalau kita mencuba, mana lah tau sambil dok berblogging, main Facebook dan sebagainya kita blh buat duit sampingan. Kat sini gua ada tip utk korang buat duit. Ok, mula2 korang kena join affiliate program utk dimana korang kena berdaftar dgn syarikat tu dan korang promote banner mereka kat blog korang. Korang akan dibayar jika ada pengunjung lain join Affiliate program yang korang promosikan tu. Cubelah try.

lagi satu, korang jadi Publisher utk syarikat2 yang menawarkan program iklan dimana korang akan dibayar (Pay Per Click) jika ada orang klik iklan. Kalau korang nak try cara ni, mudah sahaja, korang p kat right side kat blog gua, korang klik link SPONSOR spt Adbrite n daftar dgn syarikat tu.

Langkah seterusnya korang pilih banner yang akn korang pamerkan di blog korang, ambil code banner tu n paste kat blog korang. So dh selesai. Mulakan menjana duit secara senyap.

"Sharing Is Caring"

No comments:

Post a Comment